Gebouwen

Isolatiematerialen voor gebouwen

Op zoek naar isolatieproducten voor uw bouw- of renovatiewerven? Isolatie vertegenwoordigt een belangrijk deel van uw werken. Daarom biedt Isomar u een brede waaier aan kwalitatieve isolatiematerialen. Wij beschikken over een grote hoeveelheid en een brede waaier aan thermische en akoestische isolatieproducten voor uw gebouwen om aan al uw verwachtingen te voldoen.

Glaswol ISOVER – KNAUF

Glaswol associeert een perfecte thermische isolatie met een maximale flexibiliteit en een doeltreffende akoestische bescherming. Verkocht onder de vorm van platen of rollen, naakt of met alufolieof met glasvlies bekleed. Toepassingen: hellende daken en zolders; spouwmuren en gevels; gemeenschappelijke scheidingsmuren; tussenwanden; vloeren …

Rotswol KNAUF – ROCKWOOL

Rotswol beschikt over uitstekende thermische eigenschappen en zorgt voor een aangename akoestische comfort (absorptie van geluiden en vermindering van vibraties). De minerale vezel is perfect geschikt voor de isolatie van ruimtes die een grote bescherming en reactie tegen brand vereisen. (onbrandbaar en tegen temperaturen boven de 1000 graden).

Verkocht onder de vorm van panelen of rollen, naakt of met alufolie of met glasvlies bekleed. Toepassingen: hellende daken; spouwmuren en gevels; gemeenschappelijke scheidingsmuren; tussenwanden; plafonds; vloeren.

Dampwerende laag

Een dampwerende laag is een blad dat het verloop en de stagnatie van waterdamp beperkt of voorkomt in de wanden van een woning. Die wordt steeds aan de binnenzijde bevestigd, aan de verwarmde kant, tussen het isolatiemateriaal en de afwerking.

Panelen PIR / PUR van Recticel en UNILIN

De polyurethaan panelen die we verkopen hebben een heel hoge thermische isolatiecoëfficiënt. Andere troeven: duurzaamheid, plaats uitgespaard, drukvastheid, gebruiksgemak en lichtheid.

Toepassingen: muren, vloeren, vlakke en hellende daken,…

Diverse afwerkingen (dampwerende laag, gips, glasvezels, asfalt)

Schuim KINGSPAN

Kooltherm panelen in resolic schuim voor spouwmuren: combinatie van een hoge thermische prestatie met minimale diktes van de spouwmuren.

ABRIFOAM

Abrifoam is een geëxtrudeerd polyethyleenschuim. De Abrifoam-rollen zorgen, onder andere, voor de akoestische isolatie van de vloeren en meer in het bijzonder voor de bescherming tegen de contactgeluiden.

Styrodur

Deze geëxtrudeerd hard polyethyleenschuim (XPS) wordt gekenmerkt door een zeer hoge drukvastheid, een lage wateropname en een uitstekende thermische isolatievermogen. Hij is daarenboven waterbestendig en gemakkelijk te gebruiken op werven. Toepassingen: hellende daken; vloeren, omkeerdaken, spouwmuren, plafonds.

EPS platen (geëxpandeerd polystyreen)

We verkopen geëxpandeerde polystyreen(EPS) onder de vorm van platen en blokken, vaak gebruikt in de bouwsector en meer in het bijzonder op het vlak van thermische isolatie.

EPS beschikt over volwaardige troeven voor de bouw van huizen: lichtheid, uitstekende isolatievermogen, vervaardiging op maat mogelijk, voordelige prijzen en gemakkelijk te gebruiken, om er maar een paar te noemen.

Polyofelineschuim INSULCO

Gespecialiseerd in akoestiek, INSULCO biedt u een waaier aan akoestische onderlagen voor de vloer:

Insulit Bi+ 9: tegen impact- en contactgeluiden tussen verdiepingen. Dit akoestische membraan wordt op de betonvloer afgerold voor het plaatsen van de zwevende chape.

Insulit Bi+20 : niet alleen bestemd om de overdracht van schok- en contactgeluiden tussen verdiepingen te beperken maar ook om de thermische weerstand van de vloer te verbeteren. Deze onderlaag wordt onder een zwevende chape geplaatst.

InsulWood : fijne isolatie voor nieuwbouw en renovaties in houtenstructuur. Deze onderlaag wordt gebruikt tegen impactgeluiden en luchtgeluiden tussen de verdiepingen.

InsulParq : stopt contactgeluiden en verzacht lawaai. Bovendien bevordert het een goede ventilatie en beschermt het tegen vochtigheid InsulSound Ultra+: revolutionair onderlaag met hoge prestaties voor zwevende parketten of laminaten.

InsulSound Ultra+ vermindert heel doeltreffend de impactgeluiden tussen de verdiepingen maar vermindert ook het geluid van het zwevende parket wanneer men er op stapt!

Geëxpandeerd kurk

De geagglomereerde donkere kurk die als thermische en akoestische isolatiemateriaal wordt gebruikt is een 100% natuurlijk en vegetaal product, zonder toevoegsels. Verkocht onder de vorm van panelen in verschillende diktes of onder de vorm van granulaten.

Vermiculiet

Vermiculiet is een mineraal afkomstig van de familie mica, dat bestendig is door een snelle en simpele verwarming aan meer dan 1000 graden en dat meermaals zijn oorspronkelijke volume vermenigvuldigt. De opgeslagen lucht biedt natuurlijke isolatie-eigendommen, op thermisch en akoestisch vlak.

Het gebruik van geëxfolieerde vermiculiet is meervoudig (passieve bescherming tegen brand, landbouw en tuinbouw, verpakking,…). Op het vlak van isolatie is het bij ons verkrijgbaar in zakken van 100 liters, voor het opvullen van zolders.

ACOUSTIX Pan-terre panelen

Het Acoustix paneel - vervaardigd door Pan-terre - is een akoestisch isolatiepaneel, gemaakt uit de mengeling van papier en vlaslemen. Dit geeft een uniek stijf paneel, met uitzonderlijke akoestische kenmerken.

Dit paneel wordt van boven tot onder gebruikt voor de binneninrichting

  • Akoestische dubbele wanden, muren, vloeren, plafonds en onderdaken
  • Vervaardiging van vaste of mobiele akoestische wanden
  • Afscherming van lawaaierige machines
  • Akoestische behandeling van industriële en openbare lokalen

Brandwerende producten PROMAT:

Producten speciaal ontworpen voor de bouw en de industrie op het vlak van de passieve brandbeveiliging, de thermische isolatie bij hoge en lage temperaturen, alsook de vochtbestendigheid. Ons aanbod:

  • Mineraal gebonden stoomverharde calcium silicaat platen Promatect
  • Rotswolplaten Promastop
  • Bevestigingsmiddelen (profielen…)
  • Brede waaier aan vuurbestendige plamuren, verven, siliconen, mastieken, voegvullers, schuimen

Toebehoren bouw

Bevestigingen (verankeringhaken, isoclips, buizen, sluitringen, drietanden, boren), perser, lijm, gips, cutter, nietjesmachines…

Glaswol Knauf TR312

Styrodur XPS

Rockfit - Rockwool

Polyurethaan Xtratherm & Recticel

Bevestigingsmiddelen

Een volledige service betreffende isolatie

Indien u specifieke producten wenst voor de isolatie van de verwarming of voor de afwerking, raadpleeg de specifieke webpagina’s. Wij zullen al uw behoeften kunnen invullen dankzij onze brede waaier aan isolatiematerialen en onze aanzienlijke voorraden.

Wenst u een specifieke info? Een prijsaanvraag? Wij zullen met plezier, telefonisch of per mail, al uw vragen beantwoorden.

Isomar NV

Vilvoordelaan 86 - 1830 Machelen
Tel.: +32.2.252.10.63

Isomar SA

Route de Philippeville 212 - 6010 Couillet
Tel.: +32.71.36.35.20

Juridische informatie